karate sint-pancras kickboksen jeugd

KICKBOKSEN

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Het kickboksen in Japan heeft zich van harde karatestijlen uit ontwikkeld met invloeden van het thaiboksen (muay thai).

In onze dojo trainen jongens, meisjes, dames en heren.

We beginnen met het aanleren van de basistechnieken om vanuit daar kracht en snelheid toe te voegen.

Heeft u wedstrijdambities dan bent u welkom, heeft u geen wedstrijdambities maar wilt u gewoon lekker fit worden zonder contact te maken dan zijn de zaktraingen uitermate geschikt. Ook aan de techniekles kan iedereen meedoen.

Plezier, weerbaarder worden, fitheid en samenwerken staan daarbij voorop.

KARATE

Shotokan karate is de eerste en meest beoefende stijl van het moderne karate. Shotokan omvat lage standen en harde technieken. Verder wordt er veel geoefend op kihon(basisoefeningen), kata en kumite. De beoefenaars van shotokan hechten veel waarde aan de historische achtergrond van het karate en eren daarmee een lange traditie. Shotokan is een non/semi contact stijl die vooral bekendstaat om zijn lage standen en Kata (stijloefeningen).

De naam shotokan werd geïntroduceerd in 1939, toen de eerste karate-dojo werd geopend. Shotokan betekent letterlijk school van Shoto. Shoto, wat wuivende pijnbomen betekent, is de dichtersnaam van Gichin Funakoshi. Het ruisen van de pijnbomen gaf hem inspiratie voor zijn gedichten en de rust die benodigd is voor het beoefenen van karate.

In onze dojo beoefenen wij het traditionele karate waarbij wij mentaal en fysiek weerbaarder worden en ook zaken als klemmen, grepen, worpen en het grondgevecht aan bod komen.

Onze wedstrijdvormen bestaan uit het "kumite" oftwewel het semi contact gevecht en daarnaast de "kata" (of vorm) wedstrijd waar men een serie bewegingen moet demonstreren. Daarin komen trappen, stoten verdedigingen en atletische bewegingen terug.

Een andere motivatie om het trainen op te pakken naast het werken aan een fit en gezond lichaam kan " de weg" zijn naar de zwarte band.

Karate is meer dan sport alleen.