karate sint-pancras kickboksen jeugd

KICKBOKSEN

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Het kickboksen in Japan heeft zich van harde karatestijlen uit ontwikkeld met invloeden van het thaiboksen (muay thai).

In onze dojo trainen jongens, meisjes, dames en heren.

We beginnen met het aanleren van de basistechnieken om vanuit daar kracht en snelheid toe te voegen.

Heeft u wedstrijdambities dan bent u welkom, heeft u geen wedstrijdambities maar wilt u gewoon lekker fit worden zonder contact te maken dan zijn de zaktraingen uitermate geschikt. Ook aan de techniekles kan iedereen meedoen.

Plezier, weerbaarder worden en fitheid staan in de lessen voorop.
KARATE

Karate behoort tot de harde vechtkunsten, maar het bevat meer dan alleen de fysieke toepassing van agressie. Discipline speelt bij de beoefening een zeer belangrijke rol. Hoewel er wedstrijden worden gehouden, gaat het bij karate niet om het winnen of verliezen, maar om de verbetering van het karakter van de beoefenaar.

Karate mag uitsluitend voor zelfverdediging gebruikt worden en zoals een gezegde luidt: "Karate Ni Sente Nashi", ofwel "In karate is er geen eerste aanval". Over de betekenis hiervan bestaat echter geen eenduidigheid: veelal wordt dit gezegde eenvoudig opgevat als een gedragsregel van niet aanvallen, doch op een dieper niveau luidt een uitleg dat een geoefende op een aanval van een tegenstander kan anticiperen.

Ander beroemde gezegden die typische karate-wijsheden uitdrukken luiden: Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht en Zeven keer vallen, acht keer opstaan.

Wij bieden karate aan voor jong en oud, recreant, wedstrijdvechters of mensen die een zwarte band willen halen. We trainen de gebruikelijke technieken alsmede, worpen, klemmen en presteren onder druk.

Karate is meer dan een sport.